Zvolte si oblast:

Mediální kampaň na podporu informovanosti o ochraně oznamovatelů protiprávního jednání spuštěna

oddělení 5804 - Centrum pro zahraniční pomoc - příprava a koordinace
oddělení 5804 - Centrum pro zahraniční pomoc - příprava a koordinace

Vydáno

Osobám, které oznamují protiprávní jednání, o němž se dozvědí v rámci výkonu svého zaměstnání, například poskytuje nová právní úprava ochranu před odvetnými opatřeními.

Mediální kampaň je součástí projektu „Zintenzivnění boje proti korupci zvyšováním povědomí veřejného sektoru se zaměřením na soudce, orgány činné v trestním řízení a veřejnou správu“.

Projekt je financován z Fondů EHP v rámci programu Řádná správa a jeho realizátorem je Ministerstvo spravedlnosti ČR, partnery projektu jsou Nejvyšší státní zastupitelství a Justiční akademie.

Kromě kampaně bylo v rámci projektu uspořádáno několik mezinárodních konferencí, vypracovány a zveřejněny komparativní studie. Součástí projektu je i zpracování metodologie a následné školení cílových skupin o tématech prevence korupce ve veřejném sektoru se zaměřením na střet zájmů a zmiňovanou ochranu oznamovatelů protiprávního jednání.

Více o kampani a ochraně oznamovatelů: Whistleblower – Justice.cz 

Více o kampani: Ministerstvo spravedlnosti spustilo mediální kampaň na podporu informovanosti o ochraně oznamovatelů protiprávního jednání – Korupce.cz

Více o projektu: Zintenzivnění boje proti korupci - Korupce.cz nebo v medailonku projektu (eeagrants.cz)