Zvolte si oblast:

Gender a Česko: Genderová rovnost z pohledu mladé generace

oddělení 5804 - Centrum pro zahraniční pomoc - příprava a koordinace
oddělení 5804 - Centrum pro zahraniční pomoc - příprava a koordinace

Vydáno

Odbor rovnosti žen a mužů Úřadu vlády ČR Vás zve u příležitosti 65. zasedání Komise OSN pro postavení žen na akci s názvem Gender a Česko: Genderová rovnost z pohledu mladé generace.

Akce se uskuteční online, ve středu 24. března 2021 od 17:30 do 19:00, živé vysílání můžete sledovat na Facebookové události a YouTube kanále To je rovnost! ÚV ČR.

Mladí a aktivní. Jak žije generace, pro kterou není feminismus tabu? Ve veřejném prostoru přibývají osobnosti a skupiny mladých lidí, upozorňující na sexismus, diskriminaci a genderové stereotypy. Tvoří, vzdělávají a inspirují stovky dalších v aktivitách proti nerovnosti a diskriminaci. Své hodnoty sdílí na sociálních sítích, prostřednictvím hudby nebo v knihách a na workshopech.Setkávají se v Česku s podporou nebo odmítavými postoji? Jak si představují spravedlivější a emancipovanou společnost?

Diskuze je organizována u příležitosti 65. zasedání Komise OSN pro postavení žen a představí českou zkušenost mladé generace s rovností žen a mužů.

Pozvání na akci přijali:

  • Johanna Nejedlová, zakladatelka Konsentu a Lucie Ingrová - odborná koordinátorka projektu Odboru rovnosti žen a mužů ÚV ČR
  • Blerta Sejdija, zakladatelka iniciativy Beat Sexism
  • Šimon Holý, redaktor radia Wave
  • Lucie Zelinková, knižní influencerka
  • Pavel Bareš, spisovatel
  • Barbora Jakobsen, klinická psycholožka z norské organizace Alternative to Violence

Moderátorem akce je Filip Titlbach, redaktor Deníku N.

Na tuto akci není nutné se registrovat. Záznam pro pozdější zhlédnutí bude uložen na obou platformách.