Zvolte si oblast:

Umělecká a kulturní kritika – finální výsledky

oddělení 5804 - Centrum pro zahraniční pomoc - příprava a koordinace
oddělení 5804 - Centrum pro zahraniční pomoc - příprava a koordinace

Vydáno

Přinášíme finální výsledky výzvy zaměřené na uměleckou a kulturní kritiku. Program podpoří 10 vynikajících projektů.

Ve výzvě, která byla otevřena od konce listopadu 2019 do poloviny dubna 2020, jsme celkem obdrželi 13 žádostí, z toho polovina byla připravena ve spolupráci s partnery z Norska a Islandu. Všechny žádosti byly hodnoceny odbornými hodnotiteli a na základě jejich posudků doporučila hodnoticí komise podpořit 10 z nich.

Následná verifikace potvrdila, že hodnocení zajištěné Institutem umění – Divadelním ústavem (partnerem programu) proběhlo transparentně a v souladu s pravidly Fondů EHP 2014-2020, programu Kultura a vyhlášené výzvy a že doporučené žádosti splňují všechny podmínky ke schválení. Proto nyní můžeme zveřejnit konečné výsledky. Seznam podpořených žádostí je ke stažení níže na této stránce.

Ze schválených žádostí jsou 4 projekty připraveny ve spolupráci s partnery z donorských států, a to Norska (3) a Islandu (1). Zaměření projektů je velmi široké, přesto větší pozornost směřuje k umělecké a kulturní kritice v oblasti literatury, současné hudby a filmu. Dále se můžeme těšit na projekty zaměřené na architekturu, divadlo, tanec a vizuální umění.

Všechny podpořené projekty Vám postupně představíme. Věříme, že všechny zvýší povědomí o významu umělecké a kulturní kritiky v České republice a pomohou v profesním růstu kritiků a kulturních manažerů.

Dokumenty ke stažení